Pravé cestoviny Paleo, zdravá obdoba sklenených cestovín známych v našom regióne. Pôvodne ich konzumovali andskí indiáni, dnes sú však populárne takmer iba v krajinách juhovýchodnej Ázie. Škoda, pretože sú veľmi chutné a zdravé, zaslúžia si viac pozornosti.
Navrhované použitie: Rovnako ako sklenené rezance, do polievok, studených šalátov. Najväčšou výhodou je, že ich iba ponorite do horúcej vody alebo do polievky a už sú v dobrom stave a dajú sa konzumovať.
Používajú sa do rôznych jedál, polievok, zapekaných cestovín, ale aj do šalátov a aj ako samostatné jedlo, napr. s tvarohom alebo makom . Sú to jednoduché cestoviny bez chuti.
Príprava: rezance najprv namočíme v teplej vode 5 min., scedíme a necháme odkvapkať (pozor v žalúdku môžu nabrať na objeme)
Obsahujú rezistentný škrob, a teda sú veľmi vhodné pre keto a low carb.
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladnom mieste chránenom pred svetlom.
Krajina pôvodu: Vietnam
Zloženie: múka z hľúz Kany Jedlej (Canna edulis), voda.
Nutričná hodnota v 100 g výrobku:
Energia: 376 kj / 90kcal
Tuk: 0,0 g
z toho nasýtené: 0,0 g
Sacharidy: 84g
z toho cukor: 0g
bielkoviny: 1 g
soľ: 0,375 g
Skladovanie Skladujte v suchu